Majoránka

Majoránka
Aktualizováno

Majoránka je další bylinkou, která má velmi příznivý vliv na naše zdraví. Čaj z této bylinky dokáže povzbudit nejen chuť k jídlu, ale také je vhodný při křečích. Majoránka se běžně vyskytuje v čajových směsí, které léčí křečové žíly a současně do čajů dodávající lidem energii a povzbuzení. Pití nálevu z majoránky má pozitivní vliv na nervy při epilepsii, je vhodný pro lidi, kteří utrpěli mozkovou mrtvici, kteří mají křeče a dlouhodobé bolesti. Chcete-li se zbavit rýmy a nachlazení, doporučujeme napařovat obličej nálevem z majoránky.

Majoránka má velmi specifickou vůni, proto se hodí nejvíce do polévek, k pokrmům připravených z brambor a samozřejmě k masitým pokrmům. Majoránku můžete nakládat také do oleje. Majoránka je skvělý pomocník při trávení těžkých jídel.

Z majoránky si můžete připravit například pleťovou vodu, která zkrášlí vaši pleť. Jednu hrst listů majoránky přelijte třemi deci vroucí vody a nechte 20 minut louhovat. Poté preceďte a listy důkladně vymačkejte. Používejte na obličej a dekolt. Tahle majoránková pleťová voda pleť pěkně vypne a vyčistí.

Z majoránky si můžete udělat také napařovací lázeň, kterou využijí především nachlazení lidé se záněty čelních dutin, infekcí dýchacích cest atp. Současně se tato napařovací majoránková lázeň hodí také pro pleť, která bojuje s akné. Na majoránkovou napařovací lázeň budete potřebovat dvě a půl hrsti čerstvé majoránkové natě nebo jednu hrst sušené. Přelijte ji v míse jedním litrem vroucí vody a nechte ji 15 minut louhovat. Následně se nahněte nad mísu, hlavu si překryjte osuškou a dýchejte páru. Napařujte si své dutiny a pleť 10 minut.

A jak využíváte majoránku vy?

Mohlo by vás zajímat:  Blahovičník neboli Eukalyptus - skvělý lék na astma, na rány, bolesti hlavy a mnoho dalšího
Štítky:

Podobné články

od
Zdravá strava, pohyb a odpočinek. To vše potřebujete k tomu, abyste se cítili lépe. Mám ráda přírodu, bylinky a čerstvý vzduch. Snažím se poznávat své tělo a zjišťovat, co na něj funguje. Preferuji alternativní medicínu. A o tom všem s chutí píši.
Předchozí článek Další článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Ohodnoťte tento článek
0 sdílení