Co je to tibetská kefírová houba a proč si ji zamilovat?

Mléko
Aktualizováno

Tibetská kefírová houba je složena z bakterií a kvasinek, které byste mohli najít v bílkovinách, tucích a cukrech. Tyto bakterie a kvasinky po zalití houby mlékem způsobí kvašení. V domácích podmínkách si tak můžete připravit kefír, po kterém dnešní trh naprosto šílí. Stačí si pořídit tuto houbovitou hmotu připomínající květák, zalít ji mlékem a užívat si účinků!

Kefír má na naše tělo skvělé účinky v podobě odkyselení organismu a vyčištění střev – díky kefíru se v nich totiž nebude shromažďovat potrava, nebude zde hnít. Celý proces trávení se tak stane efektivnější a tělu pomůže zbavit se škodlivých látek. Díky tomu se ze střev odplaví i nežádoucí bakterie, viry a je posílen imunitní systém.

Onemocnění, kterých vás kefír zbaví

kefir Existuje řada onemocnění, která nemusí být tak vážná, že by šlo o život, ale život dokáží velmi znepříjemnit a omezují nás v běžných denních činnostech. Mezi takové, velmi nepříjemné problémy patří průjem, zácpa, nachlazení, ale samozřejmě je potřeba zmínit i opravdu vážná onemocnění, jako žloutenka nebo porucha funkce ledvin. Tibetská houba, nebo spíše z ní vzniklý kefír vám tedy nepomůže jen s trávením, působí na mnoho dalších věcí.

Užívání kefíru

Jelikož není kefír lék, můžete jej pít dle libosti, dle chuti. Pokud jej však chcete začít užívat z lékařských důvodů, je dobré nasadit kefírovou kúru, která má svá pravidla. Nejlepší je pít kefír po dobu minimálně dvaceti dní, aby se účinky mohly dostavit. Pijte jej před spaním, před jídlem, ráno, jak vám to bude vyhovovat.

Kefír má svoji specifickou, nakyslou chuť – přece jen jde o částečně nakvašené mléko. Proto je vhodné začít jej pít po menších doušcích, je vhodné jej ochutit i sirupem nebo ovocnou šťávou. Až si na jeho chuť zvyknete, nebude vám dělat problém čistý kefír.

Mohlo by vás zajímat:  Potraviny pro zdravé srdce

Pamatujte! Některé bakterie v kefíru mohou způsobit problém se zuby. Mohly by se vám začít tvořit kazy. Proto je vhodné si po jeho vypití vyčistit zuby, nebo ústa alespoň vypláchnout vodou, anebo si vzít žvýkačku.

Obrázek: freedigitalphotos.net

Štítky: ,

Podobné články

od
Předchozí článek Další článek

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Co je to tibetská kefírová houba a proč si ji zamilovat?
5 (100%) 1 hlasů
0 sdílení