Červená řepa je skvělým zdrojem draslíku, který snižuje krevní tlak a navíc zpomaluje stárnutí pokožky. Kromě toho obsahuje kyselinu listovou, která je velmi důležitá zejména při těhotenství; vlákninu, která figuruje při procesu vyprazdňování. Má také protinádorové účinky, a to hlavně zasyrova.
Nejen výše zmíněné, ale také další benefity má červená řepa. Podporuje tvorbu inzulinu, má vliv na ostrost zraku, obsahuje důležité železo, podporuje nervový systém… Proto bychom si ji měli dopřát tak často, jak to jen možnosti dovolí. Červená řepa je skvělá zavařená jako příloha k masu, lze z ní tvořit pomazánky na tucet způsobů, přidává se do polévek, lze z ní dělat lupínky, anebo bezmasý tatarák, jehož recept vám v dnešním článku prozradíme.
Potřebné ingredience
- 2 bulvy červené řepy
- ½ cibule nebo 1 jarní cibulka
- 3 stroužky česneku
- Sůl
- Pepř
- Olivový olej
- Sójová omáčka
- Kečup nebo rajčatový protlak
- Hořčice
Postup s mixováním
Postup bez mixování
Tatarák podáváme nejlépe s načesnekovanými topinkami.
jíme často červenou řepu, je výborná zdravá.