Luštěniny by měly být běžnou součástí našeho jídelníčku, problém je v tom, že lidem často nechutnají, nebo nevědí, jak přesně by je měli připravit. Z toho důvodu jsou čím dál populárnější těstoviny z červené čočky, které vám umožní jejich konzumaci zcela novým způsobem.
Luštěniny jsou důležité pro normální trávení, protože obsahují velké množství vlákniny, která podporuje střevní mikroflóru, pocit sytosti a vyprazdňování. Jenže, hodně lidí má spíš než pro fazole s čočkou větší vášeň pro těstoviny. Co s tím? Možná pro vás může připadat v úvahu vaření z těstovin, které jsou z této luštěniny vyrobené.
Pokud byste je chtěli vyzkoušet, ale nevíte, jak na ně, nabídneme vám super jednoduchý recept.
Těstoviny z červené čočky se sušenými rajčaty
Budete potřebovat: 1 balení těstovin z červené čočky, 2 hrsti sušených rajčat, 2 stroužky česneku, 3 lžíce olivového oleje, 2 pálivé papričky, nastrouhaný sýr (mozzarella, parmazán…), bylinky na ozdobu
Oloupejte česnek a spolu s papričkou ho nakrájejte na menší kousky. Poté nakrájejte i odměřenou porci sušených rajčat a nastrouhejte sýr, kterým ozdobíte při servírování talíř. Následně uvařte těstoviny podle návodu, který je uveden na obalu.
Na pánvi s trochou oleje orestujte česnek s papričkou a sušenými rajčaty. Nakonec přidejte slité těstoviny a společně ještě chvíli prohřejte. Nakonec přidejte připravený nastrouhaný sýr a nasekané čerstvé bylinky. Poté můžete podávat.
Náš tip
V případě, že nemáte rádi, když se těstoviny lepí k sobě, můžete do vody, ve které se vaří, přidat kapku oleje. Po slití je navíc můžete propláchnout pod tekoucí studenou vodou. Pak bude výsledek vždy perfektní.
Také máte rádi luštěninové těstoviny?