Zajímáte se o to, co jíte? Není vám jedno, odkud pocházejí suroviny, ze kterých je připraven třeba váš oběd? Naštěstí to není jedno ani kuchařům, majitelům restaurací a hotelů, takže se můžete zdravě stravovat i mimo domov. Právě restauratéři a kuchaři si již dlouho uvědomují, že kvalita je tím, co dnešní zákazníky zajímá, a proto nakupují čerstvé suroviny nejlépe z domácí produkce, jaké nabízí i velkoobchod ovoce a zeleniny www.e-sandera.cz.
Čerstvé = zdravé
Jakou výživovou hodnotu asi mají suroviny, které se sklidí ještě téměř nezralé a poté putují tisíce kilometrů daleko v chladících boxech letadel nebo kamionů? Asi nic moc, že? A to jsou ještě často hnojeny, aby byly větší a rychleji se urodily, protože komerční trh prostě žádá výkon. Oproti tomu čerstvé ovoce a zelenina z regionální produkce jsou přímo nabité vitamíny, chutí a vůní, která je přímo neodolatelná. Samozřejmě se u nás nedá vypěstovat vše, ale na druhou stranu je mnoho sezonních druhů, které dokáže dobrý kuchař proměnit v lahůdku. Čeští pěstitelé si uvědomují, že získat zákazníky není lehké, a proto dbají především na kvalitu svých plodin. A díky zprostředkovatelům jako je velkoobchod ovoce a zeleniny Šandera toto mohou nabídnout i restaurace svým hostům.
Právě utržené
Vařit z kvalitních a čerstvých surovin je pro kuchaře radost. U Šanderů toto ví a tak nabízí možnost objednávek a doručení zboží každý den. Ráno se vámi vybrané ovoce a zelenina sklidí a ještě týž den je připraveno v kuchyni ke zpracování. Čerstvěji to už prostě nejde. Přestože se dnes stále často hledí i na cenu, je mnoho lidí, kteří si právě tohoto přístupu budou vážit a rádi si i něco připlatí za tu nejlepší kvalitu. Takoví zákazníci se pak budou do oblíbené restaurace vždy s chutí vracet.
Jíst zdravě znamená i využívat co nejvíce regionální produkty od dobrých pěstitelů. Vždyť naše pole, sady a zahrady toho mohou tolik nabídnout. Proč tedy sahat po surovinách ze vzdálených koutů světa, když stejné a ještě kvalitnější produkty můžete mít i vypěstované za humny?