Proč jíst kuřecí maso a jak ho nejlépe připravit?

Kuřecí, Maso

Máte kvůli zdravotním potížím předepsanou dietu, nebo se chcete zbavit nadbytečných kil a naučit se zdravěji jíst? To vám určitě byla doporučena konzumace kuřecího masa. Napadlo vás ale někdy přemýšlet nad tím, proč je vlastně tak vhodné a zdravé? A jak ho nejlépe připravit, aby si všechny cenné vlastnosti uchovalo? Čtěte a dozvíte se, jak být TrvaleFit.

Vyvážený obsah cenných látek

Kuřecí maso splňuje přísná kritéria zdravé výživy. Je to dietní jídlo, ale přitom nutričně hodnotné. Pro naše tělo je toto maso lehce stravitelné, má v sobě velmi nízký obsah tuků, ale zároveň mnoho bílkovin. Ty ve velké míře zastupují pro lidský organizmus nepostradatelné aminokyseliny. Mezi přítomnými tuky se vyskytují nasycené i nenasycené mastné kyseliny, ale v rovnováze, při které neškodí. Kuřecí maso je příznivé i nižším obsahem cholesterolu. Mezi významné látky, jež toto maso obsahuje, patří také minerály jako fosfor, hořčík, železo, vápník, draslík, selen, zinek nebo měď. Z vitamínů je potřeba zmínit převážně ty ze skupiny B, například B6, který má vliv na energetický metabolismus společně s dalším vitamínem skupiny B niacinem, který se mimo to podílí na řízení hladiny cukru v krvi. Kromě toho tu najdete ale zastoupení i dalších vitamínů jako například A,C, E nebo K.

Křidýlko nebo stehýnko?

Chcete-li opravdu hubnout, pak odpověď zní kuřecí prsa, právě ty totiž obsahují nejméně tuku. Jeho obsah ještě snížíte tím, že odstraníte kůži, pod kterou se ho skrývá nejvíce. Jestli ale nemusíte držet takto přísnou dietu, klidně zvolte i výborný stehenní řízek. Křidélka jsou už spíše lahůdkou pro občasný hříšek, bývá na nich skoro více kůže než masa a navíc se většinou připravují ne zcela zdravým způsobem.

Mohlo by vás zajímat:  Jaký je význam bílkovin pro sportovce?

Vaření, pečení nebo smažení?

Na smažení bychom měli v případě diet určitě zapomenout. Nejlepší je maso uvařit v páře nebo, pokud nemáte parní hrnec, v malém množství vody. Tím si zachová důležité prospěšné látky a zároveň bude opravdu snadno stravitelné. Ne každému ovšem jen takto připravené maso chutná. Kdo tedy raději potěší nejen své zažívání, ale také chuťové pohárky, může si plátky masa ogrilovat nebo opéci, samozřejmě na pánvi bez použití tuku. I v tomto případě splňuje maso dietní nároky, jeho chuť je ale daleko výraznější. Takto připravené plátky masa můžete použít třeba do letních zeleninových salátů. V tom se můžete skvěle inspirovat na TrvaleFit.cz.

A ještě jedno varování na konec – vždy dbejte na dostatečně dlouhou tepelnou úpravu masa! Syrové kuřecí maso může být nositelem různých onemocnění, jejichž zárodky se právě vysokou teplotou zničí. Raději si počkejte o pár minut déle a pak vám již nic nebrání vychutnat si svůj šťavnatý kousek masa s vědomím, že dodáváte tělu opravdu prospěšné a zdravé jídlo.

 



Mohlo by vás zajímat

Štítky: ,
ID, 'b1', true); $banner2 = get_post_meta($post->ID, 'b2', true); if (!empty($banner1)) { ?>   

Podobné články

od
Předchozí článek Další článek

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Proč jíst kuřecí maso a jak ho nejlépe připravit?
5 (100%) 1 hlasů
0 sdílení