Recept na nejlepší těstoviny z červené čočky

lentils-gad1407fce_1920
Zveřejněno: 31.1.2023 , datum poslední aktualizace: 9.2.2023

Luštěniny by měly být běžnou součástí našeho jídelníčku, problém je v tom, že lidem často nechutnají, nebo nevědí, jak přesně by je měli připravit. Z toho důvodu jsou čím dál populárnější těstoviny z červené čočky, které vám umožní jejich konzumaci zcela novým způsobem.

Luštěniny jsou důležité pro normální trávení, protože obsahují velké množství vlákniny, která podporuje střevní mikroflóru, pocit sytosti a vyprazdňování. Jenže, hodně lidí má spíš než pro fazole s čočkou větší vášeň pro těstoviny. Co s tím? Možná pro vás může připadat v úvahu vaření z těstovin, které jsou z této luštěniny vyrobené.

Recept na nejlepší těstoviny z červené čočky

Pokud byste je chtěli vyzkoušet, ale nevíte, jak na ně, nabídneme vám super jednoduchý recept.

Těstoviny z červené čočky se sušenými rajčaty

Budete potřebovat: 1 balení těstovin z červené čočky, 2 hrsti sušených rajčat, 2 stroužky česneku, 3 lžíce olivového oleje, 2 pálivé papričky, nastrouhaný sýr (mozzarella, parmazán…), bylinky na ozdobu

Oloupejte česnek a spolu s papričkou ho nakrájejte na menší kousky. Poté nakrájejte i odměřenou porci sušených rajčat a nastrouhejte sýr, kterým ozdobíte při servírování talíř. Následně uvařte těstoviny podle návodu, který je uveden na obalu.

Na pánvi s trochou oleje orestujte česnek s papričkou a sušenými rajčaty. Nakonec přidejte slité těstoviny a společně ještě chvíli prohřejte. Nakonec přidejte připravený nastrouhaný sýr a nasekané čerstvé bylinky. Poté můžete podávat.

Náš tip

V případě, že nemáte rádi, když se těstoviny lepí k sobě, můžete do vody, ve které se vaří, přidat kapku oleje. Po slití je navíc můžete propláchnout pod tekoucí studenou vodou. Pak bude výsledek vždy perfektní.

Také máte rádi luštěninové těstoviny?

 

Mohlo by vás zajímat:  Co všechno se dá vykouzlit s cizrnou
Štítky: , , ,

Podobné články

od
Zdraví máme jen jedno. Proto je důležité znát své tělo a věnovat se prevenci. Alespoň to je moje nepsané krédo, kterým se pokouším řídit každý den. Také je to přístup, který se snažím dostat do každého jednoho článku. Věřím, že alespoň jednoho z vás motivuje k tomu, aby se k sobě choval s větším respektem.
Předchozí článek Další článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

0 sdílení