Pokud máte rádi krémové a jemné moučníky, určitě vyzkoušejte naše Míša řezy. Není to totiž žádný suchý moučník bez náplně. Po tvarohových Míša řezech se rychle zapráší a nezbude po nich ani památky během malé chvilky. Velkou radost uděláte zejména vašim dětem a na své si přijdou i dospělí.
Podívejte se, jak si vytvořit tento velmi chutný moučník doslova krok za krokem. Oblíbený dezert si vytvoříte díky našemu receptu a návodu velmi snadno. Přinášíme vám také užitečné rady, vychytávky a tipy, díky kterým vám pečení půjde opravdu jako po másle. Kvůli připravení Míša řezů navíc nemusíte trávit v kuchyni celé hodiny. Jejich výroba je velmi snadná. Za 45 minut budete hotoví.
Obsah článku
Jak začít
Stačí si upéct jemný korpus, připravit si nadýchaný tvarohový krém a pak jej přelít křupavou čokoládovou polevou. Tento vynikající Míša dezert možná ani nestačíte řádně vychladit v lednici. Míša řezy jsou totiž chuťově opravdu báječné.
Suroviny na Míša řezy
- 6 vajec
- 2 lžíce oleje
- 6 lžic polohrubé mouky
- 6 lžic moučkového cukru
- 3 lžíce kakaa
- 1 lžička prášku do pečiva
- špetka soli
Ingredience na tvarohový krém
- 500 g měkkého tučného tvarohu
- 250 g másla
- 150 g moučkového cukru
- hnědý rum na dochucení
Suroviny na čokoládovou polevu
- 100 g másla
- 2 lžíce mléka
- 120 g hořké čokolády na vaření
Příprava korpusu
Nejprve si bílky oddělte od žloutků a vyšlehejte z nich tuhý sníh se špetkou soli. Žloutky si pak utřete s cukrem do husté pěny. Přidejte olej, mouku, prášek do pečiva a kakao. Pečlivě míchejte, až se vám všechny ingredience dobře spojí. Nakonec velmi opatrně a jemně vmíchejte sníh z bílků tak, aby vám nespadl. Těsto si pak vlijte na plech vysypaný moukou nebo kokosem. Korpus upečte v troubě předehřáté na 180 °C a pečte asi 15 až 20 minut. Pak jej nechte vychladnout.
Příprava krému a polevy
Mezi tím, co se bude korpus péct, se můžete pustit do přípravy krému. Ušlehejte si máslo s cukrem a jemně do něj vmíchejte tvaroh. Nakonec si do krému zašlehejte na dochucení hnědý rum dle chuti. Pak si rozpusťte čokoládu na polevu ve vodní lázni a přidejte k ní máslo, aby se vám čokoláda nepřipalovala. Vezměte si k tomu velký hrnec s horkou vodou, který postavíte na plotnu a do něj vložte malý rendlík, ve kterém budete rozpouštět čokoládu. Rozpuštěnou čokoládu a máslo navíc zjemněte trochou mléka a jemně ji promíchejte.
Dokončení Míša řezů
Na vychladlý korpus natřete tvarohový krém a Míša řezy nakonec jemně potřete čokoládovou polevou. Jemný dezert pak nechte vychladit v lednici a můžete podávat.
Míša řezy na plech
Ingredience na těsto
- 6 vajec
- 120 g cukru krupice
- 90 g polohrubé mouky
- 30 g kakaa
- 1 prášek do pečiva
- špetka soli
Ingredience na krém
- 250 g másla
- 200 g cukru moučka
- 750 g tvarohu
Ingredience na čokoládovou polevu
- 150 g čokolády na vaření
- 75 g másla
Postup přípravy receptu
Nejprve si bílky oddělte od žloutků a vyšlehejte z nich tuhý sníh se špetkou soli. Oddělené žloutky si utřeme společně s cukrem do pěny. Pak si smícháme mouku s kakaem i práškem do pečiva a směs pomalu přimícháváme do pěny. Nakonec vmícháme tuhý sníh. Vše zlehka umícháme a těsto rovnoměrně vylijeme na hlubší plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C po dobu 15 až 20 minut a zatím připravíme krém.
Příprava krému a polevy
Změklé máslo utřeme s cukrem a přimícháme tvaroh. Tvarohový krém rovnoměrně rozetřeme na vychladlý korpus. Pak dáme vychladit do chladničky. Čokoládovou polevu si připravíme tak, že si do menšího kastrolu dáme čokoládu s máslem a z poloviny ho ponoříme do většího kastrolu s vodou, kterou na plotně zahříváme. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a promícháme ji s máslem.
Dokončení Míša řezů na plech
Vychlazené řezy rovnoměrně pokryjeme čokoládovou polevou, kterou rozetřeme. Pak řezy rozkrájíme a dáme chladit, nejlépe přes noc. Můžeme je posypat strouhaným kokosem, mletými mandlemi, lískovými nebo jinými oříšky.