Jak na Míša řezy

Míša řezy

Pokud máte rádi krémové a jemné moučníky, určitě vyzkoušejte naše Míša řezy. Není to totiž žádný suchý moučník bez náplně. Po tvarohových Míša řezech se rychle zapráší a nezbude po nich ani památky během malé chvilky. Velkou radost uděláte zejména vašim dětem a na své si přijdou i dospělí.

Podívejte se, jak si vytvořit tento velmi chutný moučník doslova krok za krokem. Oblíbený dezert si vytvoříte díky našemu receptu a návodu velmi snadno. Přinášíme vám také užitečné rady, vychytávky a tipy, díky kterým vám pečení půjde opravdu jako po másle. Kvůli připravení Míša řezů navíc nemusíte trávit v kuchyni celé hodiny. Jejich výroba je velmi snadná. Za 45 minut budete hotoví.

Jak začít

Zveřejněno: 24.8.2020 , datum poslední aktualizace: 28.6.2021

Stačí si upéct jemný korpus, připravit si nadýchaný tvarohový krém a pak jej přelít křupavou čokoládovou polevou. Tento vynikající Míša dezert možná ani nestačíte řádně vychladit v lednici. Míša řezy jsou totiž chuťově opravdu báječné.

Suroviny na Míša řezy

  • 6 vajec
  • 2 lžíce oleje
  • 6 lžic polohrubé mouky
  • 6 lžic moučkového cukru
  • 3 lžíce kakaa
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • špetka soli

Ingredience na tvarohový krém

  • 500 g měkkého tučného tvarohu
  • 250 g másla
  • 150 g moučkového cukru
  • hnědý rum na dochucení

Suroviny na čokoládovou polevu

  • 100 g másla
  • 2 lžíce mléka
  • 120 g hořké čokolády na vaření
Mohlo by vás zajímat:  10 receptů z dýně

Příprava korpusu

Nejprve si bílky oddělte od žloutků a vyšlehejte z nich tuhý sníh se špetkou soli. Žloutky si pak utřete s cukrem do husté pěny. Přidejte olej, mouku, prášek do pečiva a kakao. Pečlivě míchejte, až se vám všechny ingredience dobře spojí. Nakonec velmi opatrně a jemně vmíchejte sníh z bílků tak, aby vám nespadl. Těsto si pak vlijte na plech vysypaný moukou nebo kokosem. Korpus upečte v troubě předehřáté na 180 °C a pečte asi 15 až 20 minut. Pak jej nechte vychladnout.

Příprava krému a polevy

Mezi tím, co se bude korpus péct, se můžete pustit do přípravy krému. Ušlehejte si máslo s cukrem a jemně do něj vmíchejte tvaroh. Nakonec si do krému zašlehejte na dochucení hnědý rum dle chuti. Pak si rozpusťte čokoládu na polevu ve vodní lázni a přidejte k ní máslo, aby se vám čokoláda nepřipalovala. Vezměte si k tomu velký hrnec s horkou vodou, který postavíte na plotnu a do něj vložte malý rendlík, ve kterém budete rozpouštět čokoládu. Rozpuštěnou čokoládu a máslo navíc zjemněte trochou mléka a jemně ji promíchejte.

Dokončení Míša řezů

Na vychladlý korpus natřete tvarohový krém a Míša řezy nakonec jemně potřete čokoládovou polevou. Jemný dezert pak nechte vychladit v lednici a můžete podávat.

Míša řezy

Míša řezy na plech

Ingredience na těsto

  • 6 vajec
  • 120 g cukru krupice
  • 90 g polohrubé mouky
  • 30 g kakaa
  • 1 prášek do pečiva
  • špetka soli

Ingredience na krém

  • 250 g másla
  • 200 g cukru moučka
  • 750 g tvarohu

Ingredience na čokoládovou polevu

  • 150 g čokolády na vaření
  • 75 g másla

Postup přípravy receptu

Nejprve si bílky oddělte od žloutků a vyšlehejte z nich tuhý sníh se špetkou soli. Oddělené žloutky si utřeme společně s cukrem do pěny. Pak si smícháme mouku s kakaem i práškem do pečiva a směs pomalu přimícháváme do pěny. Nakonec vmícháme tuhý sníh. Vše zlehka umícháme a těsto rovnoměrně vylijeme na hlubší plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C po dobu 15 až 20 minut a zatím připravíme krém.

Mohlo by vás zajímat:  6 tipů na snadný, chutný a rychlý oběd – recepty

Příprava krému a polevy

Změklé máslo utřeme s cukrem a přimícháme tvaroh. Tvarohový krém rovnoměrně rozetřeme na vychladlý korpus. Pak dáme vychladit do chladničky. Čokoládovou polevu si připravíme tak, že si do menšího kastrolu dáme čokoládu s máslem a z poloviny ho ponoříme do většího kastrolu s vodou, kterou na plotně zahříváme. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a promícháme ji s máslem.

Dokončení Míša řezů na plech

Vychlazené řezy rovnoměrně pokryjeme čokoládovou polevou, kterou rozetřeme. Pak řezy rozkrájíme a dáme chladit, nejlépe přes noc. Můžeme je posypat strouhaným kokosem, mletými mandlemi, lískovými nebo jinými oříšky.

Štítky: , ,

Podobné články

od
Píše témata o zdraví, zabývá se psychologií a probírá důležitá témata týkající se životního stylu.
Předchozí článek Další článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

0 sdílení